fbpxHoe het begon

Het verhaal van Old Wines begint in de zomer van 2017, drie jeugdvrienden gingen samen op vakantie naar Georgië. Voor hen was Georgië een onbekend en ver land maar eenmaal in Georgië aangekomen merkten ze hoe rijk de cultuur was en wat voor een heerlijke wijnen er worden gemaakt. De gidsen vertelden maar al te graag dat Georgië het oudste wijnland ter wereld is, wat bewezen is met archeologische vondsten van wijnornamenten. Dat Georgië het oudste wijnland ter wereld is valt duidelijk te merken aan de eeuwenoude Georgische manier van wijn maken genaamd ‘Qvevri’.

Op deze vakantie in Georgië wilden de vrienden thuis ook deze Georgische wijnen drinken, maar kwamen ze er al snel achter dat het moeilijk was om in Nederland aan Georgische wijnen te komen. Hier kwam al snel het idee uit voort om een eigen onderneming te starten en Georgische wijnen te gaan importeren, om Nederland zo kennis te laten maken met deze heerlijke wijnen.

Het verhaal van deze drie jonge vrienden gaat uiteraard over ons, Emiel Barthmuss, Jarik Eenkhoorn en Jan Jaspers Faijer. Samen doen wij er alles aan om de beste Georgische wijnen voor een kwalitatief goede prijs u aan te bieden. Bent u geïnteresseerd in Georgische wijnen die op de eeuwenoude ‘Qvevri’ manier zijn gemaakt en wilt u dit zelf eens proeven? Kijk eens op onze pagina ‘Assortiment‘ voor meer informatie en neem vrijblijvend contact met ons op!